Inversie pagina 2Inversia înseamnă a întoarce ceva cu susul in jos. Terapia prin inversie implică așezarea picioarelor mai sus decât capul.

Exista mai multe motive pentru care vrem sa facem acest lucru, unul dintre ele fiind contracararea efectului gravitației asupra coloanei vertebrale.

In anii 400 I.H, Hippocrate folosea un sistem propriu, pentru a realiza acest lucru pentru pacienții săi.

Yoginii folosesc aceasta metoda de mii de ani. Statul in mâini cu capul in jos, are beneficii similare cu terapia prin inversie, dar nu ajuta la decompresia coloanei.

In 1960 Dr. Robert Martin, chiropractor din California, osteopat, și medic, a fost printre primii care au experimentat si au creat metode noi pentru pacienți, pentru a contracara efectele gravitației asupra coloanei.

El susținea că inversia are efecte benefice și spunea:

“Creierul funcționează cu 14% mai precis atunci când corpul este in poziție inclinata”

In 1980 au început sa apară studii despre terapia prin inversie, unele dintre ele negative. Dr. Klatz si Goldman au publicat un studiu in 1983 in care își exprimau îngrijorarea, cu privire la unele persoane care aveau o istorie de hipertensiune, anevrism cerebral, sau diferite probleme cardiovasculare, si foloseau terapia prin inversie, dar si avertizau persoanele în vârsta să folosească această metodă cu grijă.

Dr. Goldman a publicat un al doilea studiu 2 ani mai târziu ăn care a clarificat cele publicate în studiul din 1983. El a insistat că riscul apariției anevrismului a fost exagerat și, că nu a fost înregistrat nici un caz de anevrism cerebral datorat inversiei, sau alt fel de probleme. El a adăugat că ne expunem la mai multe riscuri, in timp ce stăm în picioare sau ridicam greutăți.

 Inversie pag 1

Indicații:

Terapia prin inversie poate fi de folos in următoarele cazuri:

  • Dureri de spate
  • Sciatică –  dureri de mijloc, amorțeala, slăbiciune musculară, de-a  lungul nervului sciatic
  • Se poate reduce semnificativ riscul de a avea nevoie de o intervenție chiurgicală
  • Poate duce la reducerea durerilor musculare si articulare
  • Poate preveni sau încetini pierderea în înălțime
  • Reduce stresul
  • Insomnie
  • Îmbunătățește digestia